Matgruppe

bilde av groennsakar

mat på fatMatgruppa på Vestre Aker skole har to praktiske arbeidsdager i løpet av uken. Onsdager lager vi lunsj til hele skolen. Da kan vi ha opp mot 60 spisende gjester i kantina vår. Dette er en hektisk og lærerik dag hvor man jobber under tidspress, maten må jo bli ferdig til 11.25.

Når maten er servert, fortært og kjøkkenet vasket er man sliten, men på en god måte. For oss som er glade i å lage mat er det en tilfredsstillende følelse å kunne servere en sunn og god varmlunsj til 60 personer. Det gir en særs god mestringsfølelse.
Fredag er vår andre praktiske arbeidsdag, og er onsdagens rake motsetning. På fredagen har vi god tid, og baker brød og kaker på bestilling.

Dersom vi har få bestillinger benytter vi anledningen til å prøve ut nye oppskrifter, og her er det lov til å prøve og feile. Innimellom heving og steking fletter vi inn matteori om hygiene, ernæring og bærekraftig utvikling.

Lærer i gartnerietKantinegruppa har også et lite drivhus og en åkerlapp der vi dyrker diverse grønnsaker og urter. Her kan elevene dyrke sin interesse for kortreist mat og se hvor maten kommer fra.  

Kjøkkenet er en ypperlig arena for å flette sammen teori og praksis. Vi tar med oss det vi lærer i matte, naturfag, samfunnsfag, engelsk, norsk og krle inn på kjøkkenet, og vice versa.

Bon Appètit!